U kamionu s gumama pronađeni ilegalni migranti iz Afganistana

296
Ilegalni migranti otkriveni su u kamionu registarskih oznaka Republike Srbije prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. U kamionu su prevožene automobilske gume iz Republike Srbije u BiH.

Granična policija BiH intenzivnije pregleda teretna motorna vozila prilikom ulaska iz Republike Srbije i Crne Gore, što je doprinijelo poboljšanim rezultatima u otkrivanju ilegalnih migranata koji BiH pokušavaju koristiti kao tranzitno područje u namjeravanom odlasku u zemlje EU.

Otkriveni Afganistanci vraćeni su u Republiku Srbiju u skladu sa Sporazumom o readmisiji.

Podsjećamo, pripadnici JGP Bijeljina 28.juni 2017. otkrili su još pet državljana Afganistana. JGP Bijeljina u 2017. godini u 10 slučajeva otkrila je 58 ilegalnih migranata, od čega 35 državljana Pakistana, 20 Afganistana, dva Indije i jednog Sirije.

Pripadnici JGP Bijeljina na MGP Popovi jučer su prilikom izlaska iz BiH od državljanina Republike Srbije oduzeli vozačku dozvolu Republike Austrije zbog postojanja osnova sumnje da je falsificirana. Protiv M.M. (1985.) Okružnom tužilaštvu u Bijeljini bit će podnijet izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “falsificiranje isprave”.

Na MGP Orašje u srijedu prilikom kontrole automobila registarskih oznaka Kraljevine Švedske kojim je upravljao državljanin Republike Albanije službenici GPBiH utvrdili su da posjeduje falsificiranu međunarodnu vozačku dozvolu. Dozvola Republike Albanije privremeno je oduzeta, a Y.K. (1990.) predat Službi za poslove sa strancima.

Na MGP Bijača pripadnici JGP Doljani jučer su odbili ulazak u BiH šest državljana Kolumbije, među kojima i jednom maloljetniku. Državljani Kolumbije vraćeni su u Republiku Hrvatsku zbog neposjedovanja viza za ulazak i boravak u BiH.

Klix.ba / NM

Komentari

komentara