U nedjelju u Tuzli besplatno mjerenje šećera u krvi, krvnog pritiska, savjeti ljekara…

486
Udruženje dijabetičara Tuzlanskog kantona „Plavi krug“ i ove godine planira realizaciju niza projektnih aktivnosti za sve građane oboljele od šećerne bolesti u TK između kojih je i obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa 14. novembar.
Projekat će biti realizovan 13.i 14.novembra 2016.godine, u Tuzli, Živinicama, Teočaku i Čeliću. U nedjelju, 13.novembra, Svjetski dan borbe protiv dijabetesa biće obilježen u Živinicama, na Trgu Alije Izetbegovića, od 9 do 11 sati, a u Tuzli od 13 do 15 sati na Trgu slobode. U ponedjeljak, 14.novembra, Svjetski dan borbe protiv dijabetesa biće obilježen u centru Teočaka, od 9 do 11 sati i u centru Čelića, od 13 do 15 sati.
Tom prilikom, na gradskim trgovima biti orgranizovano besplatno mjerenje šećera u krvi, krvnog pritiska, BMI, savjetovanja sa ljekarima, medicinskim sestrama i predstavnicima farmacutskih kompanija, a aktivisti Udruženje će dijeliti promotivni materijal posjetiocima. Također će biti organizovano prikupljanje potpisa podrške građana navedenih općina zahtjevima Udruženja ( zahtjev za kvalitetnije glukometre i senzore za mjerenja šećera u krvi, ukidanje ograničenja za DPP i GLP1, ortopedska pomagala, … Edukatori će biti zdravstveni radnici : Internista/diabetolog, spec. porodične medicine, medinska sestra-tehničar.
Tuzlanski.ba / OD

Komentari

komentara