menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

U petak neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama na TK; U Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli bit će upriličeno stručno predavanje

Urednik | 3. Oktobra 2019.

U povodu 5.oktobra, Dana učitelja u petak  u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona neće biti nastave, potvrđeno je iz Ministarstva obrazovanja i nauke TK. Petak će za nastavno osoblje biti radni nenastavni dan, što znači da će oni u matičnim školama organizovati svečane sjednice nastavnog vijeća.

Povodom Dana učitelja, u Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli bit će upriličeno stručno predavanje o temi ‘Kompetencije učitelja u području inkluzivne pedagoške prakse’. Stručno predavanje u organizaciji Odsjeka za razrednu nastavu bit će održano u učionici 003, sa početkom u 11 sati. Predavanje će realizirati mr.sc. Selma Hodžić, saradnica Pedagoškog zavoda na polju inkluzivne nastave u redovnim osnovnim školama na području TK.

Dan učitelja obilježava se još od 1994. godine kao podsjetnik na 5. oktobar 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja, prvi i do danas najvažniji međunarodni dokument u području obrazovanja i stručnog usavršavanja, zapošljavanja, rada, života, te prava i odgovornosti svih učitelja.

Radio Bet / Izvor: (TIP/Foto: Ilustracija)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset