menu Home chevron_right
Regija i SvijetVijesti

U Skoplju mirno, novi protesti zakazani za danas

Urednik | 15. Aprila 2016.

U Skoplju je posle sinoćnih nereda i sukoba demonstranta i policije mirno. Protesti su završeni posle 22 sata, a novi u dvije kolone, opozicije i vladinih pristalica, zakazani su za danas.

 

Protestors scuffle with the police in downtown Skopje, Macedonia, Tuesday, April 12, 2016. Several hundred people protested late Tuesday outside the offices of the ruling conservative VMRO-DPMNE party and in front of President Ivanov office in downtown Skopje, throwing eggs and demanding his resignation. Macedonian President Gjorge Ivanov has announced earlier Tuesday he is granting a presidential pardon terminating all criminal proceedings against politicians from both the ruling parties and the opposition. (AP Photo/Boris Grdanoski)Treći protesti doneli su nove incindente, a oko 20 sati huligani, koji su bili u protestu opozicije, bacali su kamenje i baklje na policiju.

Nije bilo žrtava, a izgleda da nije bilo ni uhapšenih, javljaju reporteri.

Ovaj incident pokazuje da postoji velika napetost, a novi protesti su zakazani za večeras.

Tenzije se nastavljaju i tako će vjerovatno biti do izbora 5. juna. Možda bi izbori mogli da budu rješenje ali opozicija odbija da izađe na njih. Izbori su provobitno bili planirani za 24. april pa su pomjereni za jun.

I u Bitolju se juče protestvovalo jer je makedonska tužiteljka Katica Janeva najavila da počinje nova afera “Transporter”.

Najnovija istraga Specijalnog tužilaštva, nazvana “Transporter”, odnosi se na malverzacije u vezi s besplatnim prevozom učenika u opštini Bitolj, u šta je umiješan tamošnji gradonačelnik Vladimir Taleski.

Tužiteljka je rekla da protiv Televskog neće biti vođen istražni postupak, jer je aboliran, ali da će Tužilaštvo tražiti da mu bude oduzeta imovina koju je protivpravno stekao u tom slučaju.

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset