menu Naslovna chevron_right
Vijesti

U Trstu se pokazalo da je Vladi RS važno samo da pravi probleme i traži izdajnike

Urednik | 16. Jula 2017.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić u intervjuu Blicu, između ostalog, osvrnuo se i na pitanje kako riješiti problem koji je nastao u vezi sa Transportnom zajednicom, ističući da “to što se desilo u Trstu je sveopšta sramota – da nakon godina pregovaranja i kada su svi sve usaglasili, u BiH nema saglasnosti oko Transportne zajednice i to opet zbog nedostatka komunikacije”.

S druge strane, bila je i suviše kasna reakcija Vlade RS na to što je tražila. Ugovor se sam nije mogao mijenjati, zbog zahtjeva Vlade RS, ali su se neke stvari u primjeni tog ugovora mogle i mogu se i dalje realizovati, kao što je konsenzus kod ministara saobraćaja. Ali to je naš interni problem”, rekao je Ivanić.

Ivanić smatra da se sve moglo postići da se nije radilo u zadnji tren i da je motiv da se postigne dogovor.

“Očito motiv nije dogovor, nego međusobni sukob. Neki od zahtjeva u normalnoj komunikaciji su mogli da se obezbijede, ali očito je i da je Vladi RS više stalo da pravi probleme i stalno priča priču o nekim izdajama. Evo, pokazalo se da su ministri iz RS poštovali odluku Vlade i nisu potpisali sporazum iako je to sve skupa vrlo štetno po RS” – izjavio je je Ivanić.

(Vijesti.ba / SB)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset