menu Naslovna chevron_right
RadioBetSportVijesti

Ućešćem na turniru “Gradačac 2019” takmičari završili kantonalno prvenstvo u karateu

Urednik | 1. Decembra 2019.

Otvoreno prvenstvo Tuzlanskog kantona u karateu završeno je masovnim okupljanjem takmičara na turniru “Gradačac 2019”, čiji su organizatori bili Karate savez Tuzlanskog kantona i  KBS “Zmaj” Gradačac.

Domaćin KBS “Zmaj” iskazao je veliko zadovoljstvo i poštovanje prema gostima koji su došli u Gradačac, na završno kolo kantonalne karate lige, a publika je imala priliku vidjeti najmlađe i najstarije takmičare, osvajače medalja i učesnike Svjetskog prvenstva.

Glavni trener KBS “Zmaj” Gradačac Asmir Jahić, istakao je da je na završnom turniru učešće uzelo oko 450 takmičara iz 23 kluba sa područja Tuzlanskog kantona:

“Nakon današnjeg završnog kola, Karate savez Tuzlanskog kantona napraviti će konačnu tabelu poretka klubova, koji su učestvovali u sistemskom takmičenju lige i za nekih petnaest dana trebali bi saznati koji uspjeh će ove sezone postići naš klub”, rekao je trener KBS “Zmaja” Asmir Jahić.

Trener KBS “Seiken” Živinice, Šljivić Boris sa ponosom ističe da njegov klub već osmu godinu za redom posjećuje turnir u Gradačcu i da su kao i uvijek zadovoljni uslovima i organizacijom:

“Asmir Jahić i KBS “Zmaj” se trude da svake godine ovaj turnir podignu na veći nivo i može se reći da u tome uspijevaju. Ove godine učestvujemo sa 60 takmičara i vjerujemo da će postići zapažene rezultate, istakao je trener Šljivić.

Predsjednik Karate saveza BiH Mirsad Fejzić, rekao je da će nakon današnjeg kola biti proglašeni najuspješniji takmičari i klubovi:

“Očigledan je zavidan nivo kvaliteta svih takmičara koji danas nastupaju u Gradačcu, a što se tiče aktivnosti Karate saveza Bosne i Hercegovine nedavno smo izvršili reorganizaciju karate sporta na nivou BiH. Zatvorili smo finansijsku konstrukciju, koja je kao i u državi jako složena. Sve je palo na klubove i roditelje, a često se dešava da na takmičenja idu takmičari koji to mogu priuštiti, a ne oni najbolji”, poručio je predsjednik Karate saveza BiH Mirsad Fejzić.

Zadovoljni organizacijom bili su svi, predstavnici klubova, treneri, takmičari, kao i mnogobrojni posjetioci, koji su nedjeljno popodne odlučili provesti u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma.

Danas smo u Gradačcu imali priliku uživati u izvrsnim borbama, ali i u uzajamnom poštovanju takmičara koji žive po pravilima ove plemenite vještine. Članovi karate klubova sa područja Tuzlanskog kantona sada idu na zaslužen odmor, a uskoro ćemo saznati i koji kolektivi su bili najuspješniji u ovoj takmičarskoj sezoni.

Radio Bet: Esad Kukuruzović

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset