menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Ugostitelji TK sa predstavnicima Kriznog štaba: Mjere ostaju do 9. marta

Urednik | 4. Marta 2021.

Nakon održanih mirnih protesta ugostiteljskih radnika, Krizni štab Tuzlanskog kantona je održao sastanak sa predstavnicima ugostitelja kako bi se pronašlo najbolje rješenje za obje strane, a istovremeno smanjila opasnost od širenja zaraze koronavirusom.

“Razgovarali smo o opravdanosti ovakve odluke. Zaključili smo da će se ova odluka razmatrati ponovo 9.marta s ciljem da ne bude diskriminacije samo za ugostitelje, nego ako ćemo imati resktriktivne mjere, da ih imamo svi, a ne samo ugostitelji.”, kazao je Igor Lovrić u ime ugostitelja TK.

Nadležni tvrde da su mjere opravdane, ali da će pratiti epidemiološku sliku narednih dana kako bi mogli znati šta su naredni koraci.

“Imali smo iscrpan razgovor. Evidentno je da dolazi do pogoršanja epidemiološke situacije koje se ne ogleda samo u broju zaraženih na dnevnom nivou, nego i u težim kliničkim slikama oboljelih. Dogovorili smo da mjera koja je donesena ostaje na snazi do 9. marta kada ćemo razmotriti njeno ukidanje ili dodatno uvođenje restriktivnih mjera”, kazao je Božo Jurić, ministar zdravstva Tuzlanskog kantona.

Radio Bet /Izvor: federalna.ba/Azra Delmanović)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset