UHAPŠENI ARKAN, ŠOŠON I ĆIZA U AKCIJI SIPE U TUZLI

925

Savez ratnih vojnih invalida TK i Koordinacija boračkih udruženja TK danas u 14 sati organizirat će press-konferenciju povodom hapšenja trojice pripadnica Armije RBiH sa područja Srebrenice.

Pripadnici SIPA-e uhapsili su jutros Suada Smajlovića zvanog Šošon, Amira Salihovića zvanog Arkan i Izeta Arifovića zvanog Ćiza, zbog sumnje da su kao pripadnici snaga Armije RBiH, na području Srebrenice, postupali protivno odrebama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Inače, Amir Salihović je nosilac Zlatnog ljiljana i uposlenik KPZ Tuzla, Suad Smajlović je vlasnik zaštitatrske agencije “Nova Gama”, dok je Izet Arifović vlasnik građevinskog preduzeća.

Zanimljivo, sva trojica su nedavno dobrovoljno dali iskaze u Tužilaštvu BiH, ali su, ipak, danas uhapšeni u akciji SIPA-e.

Među njihovim saborcima, pripadnicima Armije RBiH iz Srebrenice, vlada mišljenje kako je njihovo hapšenje jedna vrsta pritiska pred najavljeni početak suđenja Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, te da je ovo nastavak hajke na pripadnike Armije RBiH iz Srebrenice koja se kontinuirano provodi duži vremenski period, piše Avaz.

(Crta)

Komentari

komentara