UKK “Švicarac: Jasmin Kadić je istinski borac u službi građana

514

Apsurd ili bolje rečeno SKANDAL je u svijetu, a ne samo u BiH, da jedna banka zatvori u jednom gradu svih svojih pet poslovnica na tri dana. Razlog za ovakav potez managmenta Addiko banke u Sarajevu je, pokušaj korisnika kredita da uplate jednu ratu kredita u iznosu od 5 pfeninga na šalteru banke, što je zakonski sasvim opravdano i moguće.

Nezadovljstvo korisnika kredita u CHF-u je u svakom slučaju opravdano, a podsjećanja radi navodimo „detalj“ kako Predstavnički dom Parlamenta FBiH još uvijek u svoj dnevni red nije uvrstio rješavanje problema korisnika kredita u CHF valuti.

Jedan od razloga za NEUVRŠTAVANJE problema korisnika kredita u CHF valuti Addiko banke je i to što se 35 poslanika nije pojavilo na radnom mjestu u vrijeme Sjednice, tačnije BILI SU ODUSTNI. Njima je vjerovatno u tom trenutku bio bitniji godnišnji odmor od rješavanja akutnih problema građana BiH. Poznata je činjenica da poslanici Predstavnički dom Parlamenta FBiH (koji u toku mjeseca imaju samo jedan radni dan) koji koštaju poreske obveznike preko 160 000 KM nisu našli za obavezu rješavanje problema građana, a razloge odsustvo, očito je, nikome nisu dužni pravdati.

U svom telefonskom obraćanju za Radio Bet predsjednik UKK “Švicarac”, Kemal Duraković, navodi da je Gradačac, kao historijski grad, pored Sarajeva i Konjica, svima poznat i po velikom broju korisnika kredita u CHF valuti ali i po dvije vrlo važne osobe, a to su premijer FBiH, gospodin Fadil Novalić i Jasmin Kadić, federalni poslanik (DF), koji se svo vrijeme stavio u „službu“ građana i koji je na sve načine „upirao“ kako bi se navedeni zakon vezano za problem korisnika kredita Addiko banke u CHF-u, što prije rješio i našao na dnevnom redu PFBiH.

Sa druge strane, Duraković naglašava i tzv. „negativnu ličnost“ u ovoj situaciji a to je premijer FBiH, Fadil Novalić, koji je, vezano za ovaj problem kazao kako je istina da su PARE POKRADENE i da jesu građani POKRADENI i da je on sada nemoćan. „Molimo korisnike kredita u CHF-u da budu strpljivi i da izdrže još malo jer će se ubrzo „dijalog“ na koji iz Addiko banke pozivaju, očito preko „zatvorenih“ vrata, naći na dnevnom redu PSBiH”, rekao je za predsjednik UKK “Švicarac”, Kemal Duraković.

 

 

 

Radio Bet/Balkanxp

Komentari

komentara