UKRALA MU SHOW: Novinarka “izluđuje” Donalda Trumpa

586

Megyn Kelly (46), voditeljica konzervativne američke TV stanice, bila je glavna zvijezda debate održane u De Mojnu, glavnom gradu Ajove. Iako sutra upravo u toj saveznoj državi započinje serija unutarstranačkih izbora u SAD koji će za par mjeseci donijeti imena republikanskog i demokratskog kandidata za predsjednika SAD, Trumpa tu nije bilo.

Rizikovao je pad rejtinga samo da se ne bi ponovo susreo oči u oči sa Kellyjevom. I dalje je ljut zbog načina na koji ga je propitivala u jednoj od prethodnih debata. U međuvremenu ju je Trump javno ponižavao, a sve granice prešao je dan uoči debate održane u četvrtak uveče.

– Odbijam da nazovem Megyn Kelly praznoglavom ku…vom, zato što to ne bi bilo politički korektno. Umjesto toga nazvaću je samo nevažnom reporterkom! – napisao je Trump na Tviteru.

Uličarske uvrede Trumpa

Iza ovoga je uslijedila prava lavina najgorih uličarskih uvreda koje su Trumpove pristalice putem ove društvene mreže upućivale plavokosoj voditeljici, od kojih je “kučka” bila najblaža, prenosi Slobodna Bosna.

Prije debate je Trumpov bliski saradnik zvao zvaničnika “Fox newsa” i uputio reči koje su shvaćene kao prijetnja na njen račun.

Postavlja se logično pitanje odakle ovolika mržnja Trumpa prema Kellyjevoj, kada se ima u vidu da ju je on lično hvalio kao sjajnog moderatora prije njihovog prvog televizijskog sučeljavanja. Nije isključeno da je cijela priča još jedan od Trumpovih načina privlačenja pažnje.

Megyn Kelly rođena je 1970. u Sirakjuzu, diplomirala je političke nauke, a potom i prava. Godinama se bavila advokaturom sve dok 2003. nije prešla u Vašington i započela novinarsku karijeru, prenosi Slobodna Bosna.

(Bet Radio)

Komentari

komentara