Užas u Srbiji: Ubio bivšu djevojku i oteo joj momka

482

M. K. (51) iz Kruševca ubio je bivšu djevojku Gordana J. (44) i oteo njenog sadašnjeg partnera M. K. Nesretna žena pronađena je mrtva u aleksinačkom selu Bradarac, dok policija traga za ubicom, ali i njegovim taocem M. K., javljaju jutros srbijanski mediji.

Tijelo ubijene žene pronašao je N. P., ratar iz sela Mozgovo.

– Krenuo sam u njivu kad sam ugledao ženu kako leži na zemlji. Odmah sam shvatio da je mrtva, jer se nije pomjerala. Imala je na sebi braon jaknu, crne pantalone i čizme s visokom štiklom iste boje. Ruke su joj bile zgrčene, ali sam uočio da i na lijevoj i na desnoj ima po dvije burme. Imala je i duge nalakirane nokte, vidjelo se da je njegovana žena – priča ovaj čovjek.

Priznaje da se mnogo uplašio kada je shvatio da je pronašao žrtvu ubistva.

– Vidio sam joj krv na rukama, pa sam shvatio da je ubijena. Znao sam da moram da pozovem policiju, ali kod sebe nisam imao mobilni. Trčao sam kao bez duše nekoliko kilometara do prodavnice u selu Bradarac da bih telefonirao. Pozvao sam aleksinačku policiju, oni su, mislim, došli za pet minuta. Kad sam vidio kako stiže i kruševačka, i niška i beogradska policija, pa onda i Žandarmerija, shvatio sam da se radi o nečemu vrlo ozbiljnom. Svima sam dao izjavu, ali ja sam samo pronašao tijelo, nemam pojma šta joj se desilo – opisuje N. P. ovaj događaj.

Nesretna žena je desetak godina bila u vezi s ubicom, a s njim se razišla prije nekoliko mjeseci.

– Njemu je bilo mnogo stalo do nje, ona je bila veoma lijepa žena. Ne znam da joj je prijetio, ali ju je stalno zivkao i dosađivao joj. Međutim, ona nije imala namjeru da mu se vrati. U ponedjeljak oko 16.30 sati je izašla s posla, iz radnje za tehnički pregled vozila, i tada ju je on sačekao i uz prijetnju pištoljem natjerao da uđe u kola. Prije toga je na isti način kidnapovao i njenog momka. Policiji ga je prijavila jedna koleginica – rekli su poznanici.

Komentari

komentara