menu Naslovna chevron_right
BiHCrna hronika

Uznemirujuće: Sarajlija nudi usluge klanja pasa na FB-u

Urednik | 6. Decembra 2017.

Izvor:

Korisnike Facebooka i aktiviste za zaštitu životinjajuče su uznemirile stravične fotografije na ovoj društvenoj mreži na kojima izvjesni Faruk Hadžić iz Sarajeva s nožem pozira pored zaklanog psa uz opis da “vrši uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni”.

U šoku i nevjerici njegovu objavu su podijelili i aktivisti iz sarajevskog Udruženja za zaštitu životinja “Av-Mau”.

Predsjednica ovog Udruženja Amela Turalić kazala je portalu Klix.ba da će se povodom ove Facebook objave obratiti nadležnim institucijama kako bi “dotična osoba odgovarala za nedjela i ubistvo psa ili pasa”.

“Ne znam šta da kažem osim da smo postali nezdravo društvo puno mržnje i da me je strah okoline gdje žive djeca koja imaju masu primjera devijantnog i psihopatskog ponašanja oko sebe”, dodala je Turalić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kažu da još nijesu primili prijavu o spornoj objavi na Facooboku.

Hadžić je pored uznemirujućih fotografija na Facebooku napisao: “Vršimo uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni. Dolazimo na kućnu adresu po pozivu. Sedam mataka po komadu, s tim da glavuša ide meni”.

Prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Bosne i Hercegovine, zabranjeno je namjerno nanositi bol, patnju ili povrede životinjama, a kazne za ova nedjela iznose i do 5.000 eura.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset