VELIKI SUKOB U DF-u Suljagić i Bajrović traže ostavku Sifeta Podžića, Komšić ga ne da!

699

Portali bliski Demokratskoj fronti raspisali su se o sukobu unutar ove stranke. Glavna meta sporenja je generalni sekretar Sifet Podžić, navodno zbog glasanja za imenovanje odlikovanog četničkog vojvode Nikole Poplašena u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiH.

Prema jednom izvoru iz DF-a, ukupno šest članova Predsjedništva Demokratske fronte (Dženan Đonlagić, Faruk Hodžić, Edita Velić, Emir Suljagić, Ekrem Prošić i Reuf Bajrović) tražilo je na sjednici predsjedništva stranke Podžićevu ostavku.

U Podžićevu zaštitu stao je predsjednik DF-a i aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Željko Komšić.

Članovi predsjedništva DF-a tražili su da Podžić podnese ostavku i na mjesto generalnog sekretara ove političke stranke, kao i na mjesto poslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Komšić je, prema pisanju portala, na sjednici rekao kako Podžićev glas nije razlog za ostavku, nakon čega je debata o Podžićevoj ostavci prekinuta.

Izvori iz DF-a napominju da u slučaju Sifeta Podžića postoje dvije opcije: da sam podnese ostavku ili da ga smijeni Glavni odbor.

Prema statutu DF-a, Glavni odbor je taj koji imenuje ili razrješava dužnosti generalnog sekretara stranke, a ne Predsjedništvo.

(Avaz/Crta)

Komentari

komentara