Veljko Ražnatović (Arkanov sin) sije strah po Banjoj Luci

712

Gotovo na godišnjicu početka krvavog pohoda njegovog oca u Bijeljini 1992. godine, Ražnatović mlađi je bio akter situacije koja je uplašila mještane Laktaša kraj Banje Luke. Naime, upravo je Veljko Ražnatović sa svojim društvom bio akter sukoba dvije grupe mladića kraj hotela “San”, koji se dogodio prije dvije noći, a u kojem je, prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, došlo i do upotrebe vatrenog oružja.

Navodno su on i njegovi drugovi imali dogovorenu tuču sa jednom grupom lokalnih mladića koji treniraju džudo – ispričao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu se otkriva identitet.

Veljko Ražnatović od jeseni 2015. godine živi u Banjoj Luci, gdje studira na fakultetu za menadžment i ekonomiju, a slobodno vrijeme očigledno provodi slijedeći stope svog oca. Tako je, podsjećanja radi, Veljko Ražnatović u aprilu 2016. godine bio osumnjičen za napad na 24-godišnjeg A. Đ. u banjalučkoj ulici Kralja Petra I Karađorđevića. Tada je A. Đ. teže povrijeđen u tuči koja se dogodila nakon verbalnog sukoba u noćnom klubu Opium.

Navodno, najprije je došlo do svađe između dvije grupe mladića, te do njihovog međusobnog naguravanja. Brzo je reagovalo osiguranje kluba i sve ih izbacilo vani. Iako su svi mislili da će sukob tako završiti, to se ipak nije desilo. Grupa, u kojoj je, kako pišu banjalučki mediji, bio i Veljko, sačekala je A. Đ. i brutalno ga pretukla. Povrijeđeni A. Đ. je prevezen u banjalučku bolnicu gdje mu je zbog potresa mozga ukazana medicinska pomoć.

Nešto ranije, prije odlaska u Banju Luku, Veljko Ražnatović je u Beogradu pretukao tada maloljetnog Mihaila Jovanovića.

Vijest o ovom događaju izazazvala je ogorčenje javnosti u RS-u, posebno u Laktašima i Banjoj Luci, te žustru raspravu na društvenim mrežama.

Molim te, ‘Idi dok si mlad’ nazad u svoj Beograd. Idi u Beograd pa tamo pucaj, ako se uopće usudiš tamo pucati jer si manji od makova zrna. Idi, jer sam zgrožena i ne mogu se čudom načuditi gdje mi to živimo – napisano je između ostalog na stranici Mladi Republika Srpska.

 
Radio Bet/izvor:Faktor

Komentari

komentara