Vijeće građana Unsko-sanskog kantona (USK) najavilo je za danas proteste ispred hotela “Sedra”

249

Vijeće građana Unsko-sanskog kantona (USK) najavilo je za danas proteste ispred hotela “Sedra” u Cazinu gdje je planirano da budu smješteni migranti i izbjeglice, po prijedlogu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

“Kao koordinator Vijeća građana USK pozivam građane i medije na proteste MZ Ostrožac ispred hotela ‘Sedra’, da se okupimo kao građani i da iskažemo svoje protivljenje da se migranti i izbjeglice smjeste u kompleks hotela ‘Sedra’, kako je najavio ministar sigurnosti Dragan Mektić”, navodi se u pozivu.

Iz Vijeća građana USK-a poručuju da je vlasnik hotela “Sedra” Halil Bajramović, koji to prezentira javnosti kao humani gest, iako je, prema njihovim riječima, pozadina drugačija.

“U stvari radi se o iznajmljivanju hotela Sedra za 35.000 eura mjesečno. Nemamo kao građani ništa protiv bilo čijeg humanog rada za novac, ali privatno iznajmljivati jedan hotel smješten uz najljepši dio rijeke Une i turističkog naselja je van svake pameti. Postoje društveno državni kapaciteti kao što su kasarne i tome slično kao sigurni i ograđeni objekti i neka se tamo uz državnu kontrolu smještaju ti unesrećeni ljudi”, navodi se u saopštenju.

 

 

Izvor:BHRT

Komentari

komentara