menu Home chevron_right
BiHVijesti

Vijeće ministara danas i o Pelješkom mostu

Urednik | 5. Septembra 2017.

Pred državnim ministrima Bosne i Hercegovine danas će se naći dopunjeni Izvještaj o aktivnostima u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta koji je skinut s dnevnog reda prethodne sjednice Vijeća ministara.

Bit će zanimljivo vidjeti u kojem pravcu će se kretati rasprava o mostu koji je podijelio ministre u BiH, pa jedni ne vide prepreke za njegovu gradnju, drugi smatraju da uvjeta za gradnju nema, dok su treći potpuno ravnodušni.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH kojeg je pripremilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Ministarstvo finansija i trezora pripremilo je Izvještaj o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za prvih šest mjeseci ove godine o čemu će ministri danas biti upoznati, najavljeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara.

Na sjednici bi trebalo biti i izjašnjavanje o Nacrtu odluke o ratifikaciji Amandmana na Okvirni sporazum o kreditu od 28. maja 2013. godine između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH za finansiranje Projekta jačanja sektora zdravstva.

BHRT / NM

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset