Vijeće ministara sutra o platama u pravosuđu te o Pelješkom mostu

164
Nacrt zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine kojeg je pripremilo Ministarstvo pravde jedna je od tačaka dnevnog reda sjednice Vijeća ministara BiH koja je zakazana za sutra.

Ministri bi sutra trebali razmotriti i Nacrt sporazuma o finansiranju i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni (“KfW”), i Bosne i Hercegovine u iznosu od 13.016.696 eura (investicije) i 500.000 eura (popratne mjere), a radi se projektu prikupljanja i tretmana otpadnih voda Zenica.

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt osnova za prihvatanje izmjena i dopuna Sporazuma o uspostavljanju međunarodne organizacije ST-EP (Eliminacija siromaštva putem održivog turizma) što je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Pred ministrima su i je dvije informacije koje se tiču neophodnosti hitnih finansijskih ulaganja za poboljšanje operativnosti helikopterskih kapaciteta Oružanih snaga BiH te potrebe za dopunskim obrazovanjem djece bh. iseljenika u inozemstvu.

Kao jedna od tačaka dnevnog reda za sutra je predložena i dopuna Izvještaja o aktivnostima vezanim za izgradnju Pelješkog mosta.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara