Vjeruju da je Zemlja ravna i idu na Antarktik da otkriju ivicu svijeta!

108

Broj onih koji vjeruju u teoriju o ravnoj zemlji je u porastu. Nije im strano da organizuju konvencije, prave video snimke, sazivaju sastanke i razgovaraju o tome kako uvjeriti sve ljude da je zemlja ravna ploča.

Njihova najnovija odluka je da posjete Antartik i otkriju ivicu svijeta.

– Ne vjerujemo da nešto može pasti sa ivice zemlje, jer mnogo ljudi misli da smo u nekom obliku polovine kugle, te da su zvijezde, sunce i mjesec unutar te polovine sa nama. Veoma su visoko, ali su unutra sa nama. Tako da nema šanse da nešto može pasti sa planete – rekao je Robi Dejvidson, jedan od organizatora ekspedicije, prenosi Forbs.

Njihov plan jeste da dođu “do kraja” Antartika i na taj način dokažu da postoji ivica svijeta, tj. mjesto gdje se sve završava. Prema njihovim navođenjima, Džejms Kuk je 1773. godine došao do velikog zida leda na Antartiku i nije mogao da nađe put oko njega.

– Plovio je danima i prošao više od 96 hiljada kilometara tražeći rupu u zidu kroz koju može da prođe na drugu stranu, ali je nikada nije pronašao – tvrde oni.

Ledenom zidu nije se nazirao kraj. Upravo zbog ove ekspedicije i njoj sličnih, oni vjeruju da ne postoji ništa sa druge strane zida, te da se tu nalazi ivica.

Još uvijek nije određen tačan datum ekspedicije, a mnogi željno iščekuju rezultate jer će oni iznova pokrenuti mnoge debate između ravnozemljaša i onih koji misle da je zemlja okrugla.

Radio Bet

Komentari

komentara