menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Vlada FBiH danas se izjašnjava o poplavama i klizištima

Urednik | 30. Maja 2019.

Vlada Federacije BiH će danas na sjednici, koja je počela, razmatrati dva programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih budžetom FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kojima je planirano izdvajanje 68.700.000 KM na ime poticaja za poljoprivredi i ruralnom razvoju te 2.500.000 KM kao poticaj veterinarstvu.

Danas će biti razmatran i prijedlog o dodjeli ukupno 200.000 KM za ovogodišnje finansiranje programa i projekata nacionalnih kulturnih društava ”Prosvjeta”, ”Preporod”, ”Napredak” i ”La Benevolencije”.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o utvrđivanju novčanih iznosa koji će biti naplaćivani tokom oktobra 2019. godine na teritoriji Federacije BiH za “Dječiju nedjelju” te ovogodišnji bilans energetskih potreba FBiH.

Federalna vlada će razmatrati izvještaj o dodijeljenoj držаvnoj pоmоći u Federaciji BiH za 2018. godinu, čija je ukupna vrijednost iznosila 148.885.187 KM.

Članovi Vlade će se izjasniti informacijama o poplavama i klizištima koje su u maju ove godine pogodile neka područja Federacije BiH, kao i o stanju i mjerama za poboljšanje stanja sigurnosti prometa na cestama, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset