Vlada TK odobrila sredstva za Gimnaziju i obnovu džamije “Husejnije”

157

Na 102. redovnoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona koja je održana u utorak, 28.11.2017. godine donešena odluka o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice Tekuća rezerva.

S ciljem poboljšanja postojećih rješenja, bolje razumljivosti odredbi, promjene pravnih lica, odnosno udruženja Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o organizovanju službi zaštite i spašavanja u Tuzlanskom kantonu.

U svrhu hitne nabavke kotla za centralno grijanje JU Gimnazija „Mustafa Novalić” Gradačac Vlada TK odobrila je 12.670,75 KM.

Islamskoj zajednici u BiH – Muftijstvu tuzlanskom je, na ime obezbjeđenja dijela potrebnih finansijskih sredstava i nastavku realizacije projekta sanacije kao i obnove džamije Husejnije u Gradačcu, odobreno 10.000,00 KM.

Vlada TK odobrila je i sredstva planinarsko-sportskom društvu „Gradina” Gradačac za podršku obilježavanju 35 godina postojanja Društva i održavanje tradicionalne planinarske večeri odobreno u iznosu od 2.000,00 KM.

Vlada insistira na izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH

Današnjim zaključkom Vlada Tuzlanskog kantona nije prihvatila Izjašnjenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa Inicijativom Vlade Tuzlanskog kantona za dopunu Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine. Vlada Tuzlanskog kantona traži od Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine da stave u dnevni red sjednica oba doma na razmatranje i izjašnjavanje Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su još 10. februara 2015. godine poslanici oba Doma sa područja Tuzlanskog kantona predali putem protokola predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlada je danas dala saglasnost na tekst Izjave projektnog partnera – Vlade Tuzlanskog kantona na implementaciji projekta Inovativnim umom do pametnih škola. Podsjećamo Vlada Tuzlanskog kantona je partner na implementaciji projekta „Inovativnim umom do pametnih škola” ili skraćeno „Pametne škole”. Projekat se finansira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. A realizira ga Centar za razvoj i podršku CRP Tuzla sa partnerima: Tuzlanski kanton, Brodsko–posavska županija, Zelena akcija Zagreb i Brodsko ekološko društvo Slavonski Brod.

 

 

 

Izvor: Ured za inforimiranje Vlade TK

Komentari

komentara