VLASNIK FACEBOOKA PODRŽAO MUSLIMANE Evo šta je na svom profilu napisao Mark Zuckerberg

533

Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg sinoć je na svom profilu objavio status kojim je pružio podršku muslimanima širom svijeta.

“Želim dati podršku svim muslimanima u našoj zajednici i širom svijeta. Nakon napada Parizu i toliko mržnje prema njima ove sedmice, mogu samo zamisliti kakav strah muslimani osjećaju jer mogu biti proganjani zbog djela drugih”, napisao je Zuckerberg.

I want to add my voice in support of Muslims in our community and around the world.After the Paris attacks and hate…

Posted by Mark Zuckerberg on 9. Decembar 2015

“Kao Jevreja, roditelji su me naučili da moramo ustati protiv napada na sve zajednice. Čak i ako napad nije protiv vas danas, u vrijeme napada na bilo čiju slobodu, to će povrijediti svakoga. Ako ste musliman u ovoj zajednici, kao vođa Facebooka želim da znate da ste uvijek dobrodošli ovdje i da ćemo se boriti za zaštitu vaših prava i stvoriti mirno i sigurno okruženje za vas”, navodi se u Zuckerbergovoj objavi.

“Imati dijete nam je dalo mnogo nade u životu, ali mržnja nekih može olakšati da nada podlegne cinizmu. Ne smijemo izgubiti nadu. Sve dok smo zajedno i vidimo dobro jedni u drugima, možemo izgraditi bolji svijet za sve ljude”, dodao je Zuckerberg.

(Avaz/Crta)

Komentari

komentara