Vozač autobusom odveo majku i dijete u bolnicu, jer u Hitnoj nisu imali vozila

250

Vozač sarajevskog gradskog prevoza, Edin Bećirević, bez previše razmišljanja, prije nekoliko dana je okrenuo autobus i umjesto da nastavi da vozi po redu vožnje, odvezao je majku sa bolesnim djetetom u naručju u bolnicu, jer su mu, kad ih je pozvao, iz Hitne pomoći rekli da nemaju vozilo na raspolaganju.

Bećirević je taman završio jednu vožnju i došao do okretnice, a onda je u blizini uočio ženu sa djetetom u naručju i djevojčicom koja je stajala pored majke. Obje su bile vidno uznemirene i uplašene.

Upitao ih je da li im treba pomoć, žena mu je odgovorila da čekaju nekog od članova porodice kako bi ih prevezao u bolnicu, ali se taj neko nije pojavio. Pozvao je Hitnu pomoć, ali oni su mu rekli da trenutno nemaju nijedno vozilo na raspolaganju.

Bećirević se nije dvoumio oko toga šta bi trebalo da uradi. Obavijestio je dispečera i potom prevezao majku s djetetom do bolnice, gdje je izašao i pozvao ljekare da preuzmu bolesno dijete.

Iako autobus u tom trenutku nije bio prazan, putnici su prepoznali Edinovu humanost i svi su podržali njegov gest, komentarišući pritom da bi takve primjere svi trebalo da slijede.

Komentari

komentara