Vozači oprez!

558

Zbog porasta temperature i otapanja snijega upozoravaju na moguće sniježne lavine posebno na magistralnom putu M-18 Trnovo-Dobro Polje-Brod na Drini.

Na magistralnom putu M-16.4 Bugojno-Novi Travnik na području Rostova, kao i na magistralnim putevima M-16 Kupres-Šuica i M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose.
Usporeno se saobraća na autoputu A-1 dionici Zvirovići-Bijača zbog kiše i jakog vjetra. Zbog magle vidljivost je smanjena na magistralnim putevima M-6.1 Polog-Mostar i M-17.4 Mostar-Čitluk-Cerno.

Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja. Slab i umjeren snijeg tokom noći padao je u jugozapadnim krajevima, kao i mjestimično na dionicama u višim predjelima, a zbog najavljenih obilnijih padavina apeluje se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Komentari

komentara