VRIJEDAN SAVJET ZA VOZAČE: Kako potrošiti manje benzina

772

Želite li malo uštedjeti što se tiče potrošnje benzina, nije problem jer postoji nekoliko savjeta koji vam u tome mogu pomoći. Naime dovoljno je samo malo bolje upoznati vlastito vozilo kako bi znali reagovati.

Dakle prvo trebate promijeniti zračne filtere i to svakih 6 mjeseci. Naime ako niste znali, filteri se mogu zaprljati i zbog toga dovesti do manjeg dotoka zraka u motor, što na kraju rezultira lošim sagorijevanjem u cilindrima. U tom je slučaju potrošnja veća nego što bi trebala biti.

Gume uvijek trebaju biti napumpane onako kako to propisi nalažu, najbolje bi bilo pogledati u samim uputstvima. Gume koje nisu napumpane onako kako treba mogu smanjiti iskoristivost benzina.

Ako niste znali, čak i same svjećice mogu utjecati na potrošnju benzina. Pokušajte staviti snažnije svjećice koje će pojačati sagorijevanje u cilindru, što može poboljšati rad motora. Time ćete potrošiti manje benzina.

Pokušajte svoj motor uvijek namještati onako kako stoji u uputama. Tako ćete postići njegovu efikasnost i naravno smanjenu potrošnju goriva.

(Crta)

Komentari

komentara