Vrijeme će danas biti…

568

Jutros je u našoj zemlji bilo vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Kupres i Sokolac -8 stepeni, Bjelašnica -7, Drvar i Livno -5, Bugojno i Sanski Most -4, Jajce i Tuzla -3, Banja Luka, Ivan Sedlo i Srebrenica -2, Doboj, Sarajevo i Čapljina -1, Bihać, Bijeljina, Goražde, Zenica i Zvornik 0, Trebinje 1, Mostar 2, Gradačac 3, Neum 5 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Moguće su reakcije na promjenu vremena poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Obzirom da će temperature djelimično opasti, izraženije tokom jutra, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. Od sredine dana jače naoblačenje sa zapada, koje će poslije podne i u noći na petak uvjetovat kišu u nizinama, a u planinskim djelovima susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu od 7 do 11 stepeni.

U Sarajevu prije podne sunčanije. Tokom dana, povećanje oblačnosti, u večernjim satima očekuje se kiša. Najviša dnevna oko 6 stepenim javlja Federalni hidrometeorološki zavod, prenosi Radio Sarajevo.

(Crta)

Komentari

komentara