Vučić: Bošnjaci, imate prijatelje u Beogradu i iskoristite to

181
Vučić je poručio da Bošnjaci ne žele vidjeti racionalnu želju srpskog rukovodstva.

“Trudim se svakim svojim nastupom da podstaknem dobre odnose Srba i Bošnjaka. Svaki put istaknem poštovanje integriteta BiH. Međutim, oni ne žele da vide racionalnu želju srpskog rukovodstva da ima dobre odnose s Bošnjacima. Mi ne vidimo stvari na isti način, ali to ne znači da ne želimo BiH kao partnera. Imate prijatelje u Beogradu, u Srbiji, iskoristite to. Međutim, ne očekujte da u svemu budemo saglasni”, rekao je Vučić.

O temi odnosa Srbije i Hrvatske srbijanski lider je kazao da mu je teško govoriti o odnosima s tom zemljom jer, kako kaže, uvijek sputava svoje emocije.

“Ali ja imam i obavezu da posmatram stvari iz racionalnog ugla. Oni su sportska nacija. Moraju izmisliti neko novo takmičenje”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija će s Hrvatskom imati mnogo bolje odnose u budućnosti i, kako kaže, morat će zajedno da se suočavaju s problemima ukoliko žele opstati.

“Nismo izvukli pouku ni mi, a ni oni iz svoje politike. Ukoliko se ne opametimo gubit ćemo i u budućnosti. U sukobima ne dobijamo ništa, ali bi bilo dobro da se usaglasimo zbog budućnosti”, rekao je Vučić.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara