Vučić: Na proslavu dana RS neka ide ko hoće, ja neću!

470

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske, a da je na svakom članu Vlade da odluči da li će 9. januara ići u Banju Luku.

“Oni koji žele da idu neka idu, to je slobodan izbor članova Vlade. Siguran sam da će značajan broj ići”, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Upitan šta bi preporučio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da li da ide u Banju Luku, Vučić je rekao da on nema šta da preporučuje, jer se Nikolić oduvijek ponašao odgovorno i ozbiljno.

On je kazao da Srbija mora da čuva integritet Bosne i Hercegovine, jednako koliko voli i čuva integritet Republike Srpske i poželio RS-u dobru ekonomiju, bolje odnose Banje Luke i Sarajeva, te da Srbi budu snažni i sačuvaju ono šta su stvorili i za šta su se izborili.

Govoreći o odnosima u regionu Vučić je rekao da Srbija mora prvo u svom dvorištu da se dogovori šta je to što želi.

“Treba da uradimo sve da bismo sačuvali mir i stabilnost. Ne postoji ništa važnije jer nema rasta, ni investitora, ako postoje bilo kakvi sukobi. Da li je nešto pravda ili nepravda, sa tim smo se suočavali decenijama, ali naše je sada da razmišljamo o budućnosti i o poslu, a ne o povratku u prošlost”, rekao je Vučić.

BHRT / NM

Komentari

komentara