Vučić i Zvizdić danas o jačanju odnosa dvije zemlje

456

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas ispred Palače Srbije predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, koji predvodi delegaciju BiH u službenoj posjeti Beogradu. Cilj posjete je nastavak dijaloga i jačanja dobrosusjedske saradnje dvije države.

Nakon svečanog dočeka, Vučić će razgovarati sa Zvizdićem o regionalnoj stabilnosti i odnosima dvije zemlje, dok će ministri iz obje zemlje imati odvojene sastanke.

U delegaciji Vijeća ministara BiH, koja je u Beograd stigla jučer, osim predsjedavajućeg Zvizdića su i njegovi zamjenici, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, te ministri vanjskih poslova i komunikacija i prometa, Igor Crnadak i Ismir Jusko.

Planirani su i bilateralni susreti zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministara s resornim ministrima Vlade Republike Srbije, kao i susret delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Komentari

komentara