Vučićeva izjava o mogućem priznanju Kosova nakon nekoliko sati promijenjena

64
Međutim, agencija Beta koja je prenijela ovaj intervju sinoć je nakon nekoliko sati objavila ispravak.

“Na zahtjev italijanske agencije ANSA, koja je izmijenila svoju prvobitnu verziju vijesti izbacivanjem jednog njenog dijela, ponovo emitiramo dio intervjua u kojem predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o Kosovu”, naveli su.

Tako je intervju počinje riječima: “Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kompromis s Prištinom ne bi predstavljao poraz nego pobjedu za budućnost Srbije i da je njegova dužnost da objasni Srbima značaj takvog sporazuma”.

Agencija AFP nije mijenjala svoj tekst pa tako jasno stoji:

“Predsjednik Aleksandar Vučić u ponedjeljak je nagovijestio da bi Srbija mogla biti sklona priznati Kosovo kao suverenu državu, ali bi tražila nešto zauzvrat od svoje bivše pokrajine kao dio šireg kompromisnog sporazuma”.

“Moramo pronaći kompromis, ne može priznati Kosovo bez da išta dobijemo s druge strane”, prenosi AFP i poziva se na ANSA-u.

Svoje verzije intervjua nisu promijenili ni b92 ni Politika, što je posebno interesantno jer je bliska Vučićevoj vladi. No, Kurir i Informer donijeli su samo kratku vijest koja govori o dolasku premijera Contea, dok o Kosovu ni riječi.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara