menu Naslovna chevron_right
MagazinVijesti

WhatsAppom kruži opasna poruka: Evo što vam je činiti ako ju dobijete

Urednik | 7. Januara 2019.

WhatsApp je postala jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje i koristimo je gotovo svi, no neće vam biti drago čuti kako se na njoj pojavila svojevrsna opasnost za sve korisnike.

Naime, kako piše Mirror, sadržaj poruke koju biste mogli primiti tvrdi da postoji videozapis koji se zove Martinellite da će vam hakirati mobitel ako ga otvorite.

Također, u poruci se navodi i da će vam se nakon otvaranja tog videozapisa pokvariti vaš smartphone te kako neće biti šanse za njegov popravak.

Kako nisu pronađeni nikakvi dokazi o postojanju tzv. Martinellijeva zapisa, ispada da prava opasnost leži u onome što slijedi.

Naime, u nastavku poruke iznesen je savjet da ažurirate svoju verziju WhatsAppa u verziju nazvanu WhatsApp Gold, a tu se zapravo nalaze pravi virusi.

WhatsApp Gold, kako se navodi, nudi najnovije značajke poput mogućnosti snimanja videochata, slanja 100 fotografija istodobno i brisanja poruka nakon što ih pošaljete.

Prava istina je da verzija WhatsApp Gold ne postoji, postoji samo jedna verzija WhatsAppa i to upravo ona kakvu svi znamo.

Link koji vodi na stranicu za ažuriranje zapravo je pun zlonamjernih virusa koji bi vam mogli uništiti mobitel.

Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme s porukama u vezi s posebnim, ograničenim izdanjem WhatsApp Golda, opreza nikad dosta.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset