Za ljepši pol: Odijelo je apsolutni hit sezone

435

Dobro odijelo je ključni komad sezone jesen zima 2017/18. Svaka pomisao da u njemu izgledate uštogljeno pada u vodu, jer ovaj odijevni komad je najmoćniji look iz vašeg ormara, ali i dodatak vašem samopouzdanju.

Na kvalitetnom odijelu koje vam savršeno pristaje možete izgraditi čitavu svoju garderobu, a kombinovanjem onoga što nosite ispod odijela i modnih dodataka bićete odjeveni od jutra do večeri.

Osim što u njemu možete da odradit esvoje radno vrijeme, u njemu možete da odete i na intervju za posao, poslovnu, ali i privatnu večeru, na koktel zabavu, kao i na svečani prijem.

Kad birate materijal odlučite se za onaj koji možete nositi kroz više sezona. Na primjer, tanko vuneno tkanje odličan je odabir, koji garantuje kvalitet i udobnost, a takvo odijelo nosićete od jeseni do proljeća.

O vašoj građi i stilu zavisi hoćete li odabrati klasične ravne pantalone, flare ili mrkva kroj, a možete da birate i među krojevima suknje, na primjer pencil ili Akroj.

Kada je o sakou riječ, opet je vama na volju želite li strukirani kroj ili posljednjih godina izuzetno popularni oversized kroj, dok ćete kod kopčanja moći da birate između klasičnog i dvorednog kopčanja.

Ukoliko već posjedujete klasično odijelo, možda je ova jesen pravo vrijeme da nabavite jedno za večernje događaje. U njemu ćete odlično izgledati u formalnim, ali i opuštenim prilikama.

Razlika je, naravno, u odabiru materijala, pa su večernja odijela izrađena od svile, satena ili pliša, koji je ove godine apsolutni hit, a dodatnu eleganciju postići ćete detaljima kao što su volani, čipka ili vez.

Još jedan važan savjet je vezan za dužinu pantalona- uvijek ih isprobavajte na cipele uz koje ćete odijelo najčešće nositi. Manšeta na pantalonama mora doticati cipelu sprijeda, dok nazad treba da prekrije potpeticu do polovine.

Komentari

komentara