menu Naslovna chevron_right
LifestyleModa

Za ljepši pol: Odijelo je apsolutni hit sezone

Urednik | 26. Septembra 2017.

Dobro odijelo je ključni komad sezone jesen zima 2017/18. Svaka pomisao da u njemu izgledate uštogljeno pada u vodu, jer ovaj odijevni komad je najmoćniji look iz vašeg ormara, ali i dodatak vašem samopouzdanju.

Na kvalitetnom odijelu koje vam savršeno pristaje možete izgraditi čitavu svoju garderobu, a kombinovanjem onoga što nosite ispod odijela i modnih dodataka bićete odjeveni od jutra do večeri.

Osim što u njemu možete da odradit esvoje radno vrijeme, u njemu možete da odete i na intervju za posao, poslovnu, ali i privatnu večeru, na koktel zabavu, kao i na svečani prijem.

Kad birate materijal odlučite se za onaj koji možete nositi kroz više sezona. Na primjer, tanko vuneno tkanje odličan je odabir, koji garantuje kvalitet i udobnost, a takvo odijelo nosićete od jeseni do proljeća.

O vašoj građi i stilu zavisi hoćete li odabrati klasične ravne pantalone, flare ili mrkva kroj, a možete da birate i među krojevima suknje, na primjer pencil ili Akroj.

Kada je o sakou riječ, opet je vama na volju želite li strukirani kroj ili posljednjih godina izuzetno popularni oversized kroj, dok ćete kod kopčanja moći da birate između klasičnog i dvorednog kopčanja.

Ukoliko već posjedujete klasično odijelo, možda je ova jesen pravo vrijeme da nabavite jedno za večernje događaje. U njemu ćete odlično izgledati u formalnim, ali i opuštenim prilikama.

Razlika je, naravno, u odabiru materijala, pa su večernja odijela izrađena od svile, satena ili pliša, koji je ove godine apsolutni hit, a dodatnu eleganciju postići ćete detaljima kao što su volani, čipka ili vez.

Još jedan važan savjet je vezan za dužinu pantalona- uvijek ih isprobavajte na cipele uz koje ćete odijelo najčešće nositi. Manšeta na pantalonama mora doticati cipelu sprijeda, dok nazad treba da prekrije potpeticu do polovine.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset