Zapad priprema hapšenje Milorada Dodika, tvrde Večernje novosti

516

Kako javljaju beogradske Večernje novosti, Milorad Dodik bi uskoro mogao biti uhapšen.

Predsjednik Republike Srpske uporno insistira na održavanju referenduma, iako se tome protive svi. Najteža posljedica po njega, tvrde Večćernje novosti, moglo bi biti hapšenje.

Miloradu Dodiku, predsjedniku RS-a bi mogla da se ograniči sloboda kretanja nakon nedjeljnog izjašnjavanja građana o Danu RS jer, pod prijetnjom hapšenja, ne bi mogao da putuje u Sarajevo, ali ni u one zapadne zemlje koje se oštro protive referendumu.

Prema informacijama ovog beogradskog lista, inače bliskom premijeru Vučiću, to bi mogla da bude najoštirija politička posljedica po predsjednika RS koji se percipira kao pokretač i organizator referenduma.

Tenzije bi mogle da se usijaju nakon referenduma koji se održava u nedjelju. Predsjednika RS-a Milorada Dodika mogli bi i krivično da gone zbog kršenja Ustava BiH.

Sarajevo uz političku podršku uticajnih zapadnih zemalja pokušaće poslije referenduma u Republici Srpskoj da Milorada Dodika uvuče u političku izolaciju, a nije isključeno ni da će krivično da ga gone zbog kršenja Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma – saznaju “Novosti”.

 

(A,H)

Komentari

komentara