menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Zaplijenjeno 10,5 kg skunka na MGP Bijača

Urednik | 3. Maja 2017.
Službenici Jedinice granične policije Doljani na MGP Bijača 3.5.2017., oko tri sata ujutro kontrolom Passata otkrili su 10,5 kilograma opojne droge skunk. U vozilu registarskih tablica Crne Gore prilikom izlaska iz BiH kontrolirani su dvadesetdevetogodišnji N.H. i dvadesettrogodišnji Ć.S.

Opojnu drogu službenici su otkrili na više skrivenih mjesta u podvozju i prtljažniku Passata. Državljani Crne Gore N.H. i Ć.S. lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „neovlašten promet opojnih droga“. Uviđaj je obavljen uz asistenciju pripadnika  Policijske uprave Ljubuški Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona. Vozilo i 36 paketa skunka pronađenih u Passatu privremeno su oduzeti.

Granična policija BiH u posljednje vrijeme bilježi najveće zapljene marihuane u BiH. U 2016. na području Trebinja u jednom slučaju zaplijenjena su 343 kg marihuane, a u druga dva 52, odnosno 13 kg. Prošle godine pripadnici GPBiH pronašli su i oduzeli više od tone marihuane i zasada Cannabis sative. U augustu 2016. na granici ili u graničnom pojasu registrirano je 16 slučajeva oduzimanja opojne droge u većim i manjim količinama. Količine oduzetih opojnih droga i broj evidentiranih slučajeva značajno premašuju statistike iz prethodnih godina. Bolji rezultati rada proizvod su kontinuiranog zalaganja pripadnika GPBiH na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, ali i prioriteta u radu koje su postavili rukovodioci policijske agencije.

(Vijesti.ba)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset