Zapošljavanje mladih bez radnog iskustva: FZZZ objavio Javni poziv za učešće programima zapošljavanja i samozapošljavanja

682

Federalni zavod za zapošljavanje objavio je danas na svojoj web stranici Javni poziv za učešće u programima sufinansiranja zapošljavanja u 2016. god.

Program sufinansiranja zapošljavanja 2016, koji podrazumijeva mjere: Prilika za sve, Vaučer za posao i Periodično/sezonsko zapošljavanje, kao i Program pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje 2016 – Obukom do zaposlenja.

Također, objavljen je i Javni poziv za učešće u mjerama zapošljavanja (zapošljavanje nezaposlenih osoba bez radnog iskustva i samozapošljavanje) koje su predviđene Uredbom o poticanju zapošljavanja Vlade Federacije BiH. S tim u vezi, Vlada FBiH je nedavno usvojila i Program utroška sredstava sa Planom raspodjele planiranih finansijskih sredstava u iznosu od 50 miliona KM. Tuzlanskom kantonu je dodijeljeno 14.065.000 KM.

Javni poziv ostaje otvoren do zaprimanja zahtjeva u visini sredstava utvrđenih Programom utroška sredstava i otvoren je svaki radni dan u periodu od 8 do 16 sati. Iz Federalnog zavoda napominju da se obrazac zahtjeva sa pratećom dokumentacijom dostavlja nadležnoj kantonalnoj službi za zapošljavanje lično ili putem pošte.

Komentari

komentara