ZASTRAŠUJUĆE: Pokrivena muslimanka istjerana sa predizbornog skupa Donalda Trumpa

538

Pokrivena muslimanka Rose Hamid je “zbog mirnog protesta” istjerana s predizbornog skupa republikanskog pretendenta za kandidata na novembarskim predsjedničkim izborima u SAD-u Donalda Trumpa.

Hamid (56), koja se nalazila u sali u kojoj je Donald Trump držao predizborni skup, ustala je na noge kada je izjavio da su sirijske izbjeglice koje bježe od rata u ovoj zemlji povezane sa terorističkom organizacijom ISIS, prenosi Anadolu Agency (AA).

Donald Trump je ranije pozivao na zabranu ulaska muslimanima u SAD.

Simpatizeri Donalda Trumpa, koji su bili oko Hamid, nakon što je ustala podigli su transparente sa natpisima Donald Trump te su glasno uzvikivati njegovo ime. Jedna osoba je obraćajući se Hamid, govorila “ti imaš bombu”.

“Bilo mi je jako neprijatno i bilo je zastrašujuće”, kazala je Hamid u telefonskoj izjavi za CNN, nakon što je istjerana iz sale.

Policajac Steven Thompson, koji je Hamid izveo van sale, za CNN je izjavio kako mu je prije početka predizbornog skupa rečeno da svako ko bude pravio bilo kakvu smetnju treba da bude izbačen vani, piše Faktor.

(Bportal.ba)

Komentari

komentara