menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Završeni su radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Industrijskoj zoni

Urednik | 4. Septembra 2019.

Ovih dana završeni su radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Industrjskoj zoni II. Radi se o saobraćajnici (Krak 11) u Poduzetničkoj zoni dužine 266m a ukupna vrijednost radova je 372. 466 KM. Saobraćajnica se sastoji od dvije saobraćajne trake i trotoara za pješake. Također rekonstruisan je i most koji povezuje lokalne puteve za Sibovac i Škoriće kao i KRAK 11.

Stavljanjem u funkciju ovog dijela Industrijske zone bit će omogućen normalan pristup budućim privrednim subjektima unutar ove zone te će se na taj način steći bolji uslovi za razvoj poduzetništva na području grada Gradačac a samim tim i stvaranjem novih radnih mjesta.

Grad Gradačac je već uspješno aplicirao ( sredstva namjenjena za 2019. ) na javni konkurs Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za izgradnju poduzetničkih zona. Radi se o nastavku uspostave i opremanja ove industrijske zone putnom saobraćajnicom  s projektom „ Izgradnja nove saobraćajnice „KRAK 7„. Ova vrsta projekata se sufinansira s najmanje 30 % i gradskog budžeta za koju je Grad Gradačac osigurao 34,01% sredstava.

Radio Bet / Izvor: Grad Gradacac

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset