Zbog njega je turizam u Portoriku ove godine procvjetao

316

Portorikanski pevač, tekstopisac i muzički producent, Luis Fonsi već godinama vlada top listama, uključujući Bilbordove “Top Latin”, “Latin Pop” i “Heatseekers” liste, ali je ogroman uspeh i veliki broj obožavalaca u svetu stekao tek hitom “Despacito”.

Njegova pesma postala je najstrimovanija pesma svih vremena sa više od 4,6 milijardi emitovanja na svim striming platformama.

Globalni letnji hit je obradio i kanadski superstar Džastin Biber, zahvaljujući čemu se Fonsi našao i na prvom mestu “US Billboard Hot 100” američke liste singlova.

Od kada se pojavila ova pesma, interesovanje turista za Portoriko poraslo je za 45 odsto, prenosi list El Noevo Dia.

U turističkim agencijama u Portoriku kažu da su vodiči, po želji stranaca koji su obilazili tu zemlju, dodavali lokacije koje su prikazane u spotu. Čak je i guverner Rikardo Roselo najavio da se nada da će dug Portorika, zahvaljujući poratu broja turista, biti smanjen.

Pesma Luisa Fonsija postala je broj jedan u skoro svim zemljama sveta, obeležila leto i celu 2017. godinu.

On je na to dugo čekao, bez obzira na školovani glas i duete sa poznatim pevačicama. Prvi album izdao je 1998. godine, a drugi dve godine kasnije. Snimio je spotove sa Kristinom Agilerom i Britni Spirs, i do sada izdao osam albuma.

Komentari

komentara