menu Naslovna chevron_right
BiHCrna hronikaIzdvojenoVijesti

Zbog ozbiljnosti povreda novinar BN TV zadržan na liječenju

Urednik | 27. Avgusta 2018.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić kaže da je zbog ozbiljnosti povreda novinar BN TV Vladimir Kovačević zadržan na liječenju još nekoliko dana dok se ne urade sve detaljne analize. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uvjeravaju da preduzimaju sve radnje na rasvjetljavanju napada na novinara BN televizije.

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević sinoć je brutalno napadnut i pretučen sinoć u Banjaluci. Kovačević je u napadu zadobio teške tjelesne povrede.

Dok se vraćao sa posla novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, dvojica batinaša sa kapuljačama na glavama, sačekali su ispred ulaza zgrade u kojoj živi u banjalučkom naselju Obilićevo. Batinaši su Kovačevića, kako to i priliči kukavicama, napali sa leđa i pod okriljem noći i metalnim teleskopskim šipkama ga brutalno pretukli, udarajući ga po glavi, leđima, rukama i nogama.

Kovačević je te večeri izvještavao sa skupa “Pravda za Davida”, koji se svako veče, već pet mjeseci održava na Trgu Krajine u centru Banjaluke.

Kaže da sa sigurnošču ne može da tvrdi koji je konkretno motiv ovog brutalnog i divljačkog čina očigledno upućenog protiv slobode govora i slobodnog i nepristrastnog novinarstva.

Maskirani batinaši su se nakon brutalnog premlaćivanja novinara odvezli automobilom koji je bio parkiran u blizini mjesta napada. Sa teškim tjelesnim povredama, vozilom hitne pomoći Kovačević je prevezen na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje su utvrđene povrede glave, rasjekotina uha, usne, kao i povrede leđa i lijeve potkoljenice.

Đajić kaže da je zbog ozbiljnosti povreda Kovačević zadržan na liječenju još nekoliko dana dok se ne urade sve detaljne analize. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uvjeravaju da preduzimaju sve radnje na rasvjetljavanju napada na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je saopšteno da su sa lica mjesta izuzeti tragovi koje će biti predmet vještačenja i da je u toku istraga u vezi sa pomenutim događajem.

Brutalnim napadom na kolegu Kovačevića su sloboda govora i novinari neistomišljenici režima u Republici Srpskoj i fizički postali meta dežurnih batinaša.

 

 

 

Izvor:RTV BN

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset