Zdravko Čolić: Na moje koncerte dolaze tri generacije

152

Uspjeh Zdravka Čolića već desetljećima se mjeri u milionima prodanih ploča i CD-a te koncertima koji rasprodaju stadione. Bio je najveća zvijezda u bivšoj Jugoslaviji. Štošta se s godinama mijenjalo, samo je on ostao isti, kao i to koliko ga publika voli.

Ni nakon 46 godina karijere nije dobio ozbiljnijeg suparnika koji bi mogao ugroziti njegov status. Tim je riječima Tončica Čeljuska u svojoj emisiji “U svom filmu” na Hrvatskoj radioteleviziji najavila svog najnovijega gosta, ususret njegovom velikom koncertu u zagrebačkoj Areni 20. oktobar.

Na pitanje kako je ostao toliko uspješan u svom poslu, Čolić je rekao kako ga samo velika ljubav prema muzici i publika koja to prepoznaje drži na vrhu sve ove godine, piše Jutarnji list.

Uvijek sam pristupao s istom energijom i nekad i danas, ali različita su vremena. No, moj je odnos prema publici bio uvijek isti. Uvijek sam jako ozbiljno doživljavao koncerte. Publika to prepoznaje i može se reći da je moj odnos s publikom postao generacijska naklonost, objasnio je Čolić.

“Sinoć nisi bila tu”, pjesma Kemala Montena, prva je pjesma s kojom se Čolić pojavio na “Vašem šlageru sezone”. Kako kaže, ta pjesma mu je jedna od najdražih, a ubrzo je na opatijskom festivalu zapjevao još jednu Kemalovu – “Gori vatra”, s kojom je i pobijedio.

“To je pjesma koju pjevam i dan danas na svakom koncertu jer je tako lijepa i puna energije. Radio stanice su imale veliku ulogu. Radio stanice su pravile hitove i zvijezde. Kad te neko želi emitirati onda znači da si uspio. Urednici na radio stanicama su prepoznavali što bi moglo biti dobro i što bi se moglo slušati”, govori Čolić.

“Na moje koncerte dolaze tri generacije. Mame, bake i unuke i pjevaju moje pjesme. Kada to vidim, shvatim da sve što sam u životu radio ima smisla. To je ljepota ovog posla, zaključio je Čolić.

Izvor: Radio Sarajevo

Komentari

komentara