menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Zenica: Štrajk upozorenja zaposlenih u Kantonalnoj bolnici

Urednik | 28. Septembra 2017.

Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice Zenica najavio je za danas štrajk upozorenja zbog, kako su naveli, diskriminatorskog odnosa Vlade FBiH kada je riječ o povećanju plata.

Štrajk upozorenja zdravstvenih radnika biće održan u holu bolnice od 10.00 do 10.30 sati.

Zdravstveni radnici su za 18. oktobar najavili generalni štrajk u Kantonalnoj bolnici Zenica na svim odjeljenjima, osim urgentne medicine, intenzivne njege, centra za transfuziju i u djelatnosti eksplantacije organa.

Medicinari od Vlade FBiH zahtijevaju usvajanje prigovora i primjedbi na Pravilnik o radu Kantonalne bolnice Zenica, te sprečavanje neujednačenog povećanja plata za jednu grupu zaposlenih u odnosu na ostale radnike.

Oni takođe traže da bude poništena odluka direktora Kantonalne bolnice Zenica prema kojoj radno vrijeme u svim organizacionim jedinicama počinje u 7.30, a završava se u 15.30 sati.

Zahtijevaju i poboljšanje uslova za obavljanje redovnih poslova i pružanje zdravstvenih usluga pacijentima, sprečavanje stalnog odlaska iskusnog medicinskog osoblja iz Kantonalne bolnice Zenica, te usklađivanje plata sa indeksom potrošačkih cijena.

 

 

Radio Bet/BHRT

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset