ZENICA:Uhapšena dva dilera, naručivali drogu preko interneta

280

U Zenici su danas uhapšena dva lica osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Hapšenje je izvršeno u okviru akcije kodnog naziva “Koverta”, a pretresaju se objekati na tri lokacije na području Zenice.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni osumnjičeni da su duži vremenski period, putem “dark veba” iz Holandije naručivali pošiljke opojne droge amfetamin, koja je skrivana u koverte i putem redovne pošte dostavljana u BiH.

Do sada je otkrivena i privremeno oduzeta određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge amfetamin, spid i ekstazi, digitalna vaga, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizuju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšeni će, kako se navodi, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Komentari

komentara