Zenira Bektaš osvojila zlato na Evropskom univerzitetskom prvenstvu

83
Bosnu i Hercegovinu su predstavljale tri univerzitetske ekipe: Sarajevski Univerzitet, Sveučilište Mostar i Univerzitet Tuzla.

Zenira Bektaš, studentica Pravnog fakulteta u Sarajevu, na ovom prvenstvu je osvojila zlatnu medalju u borbama u kategoriji -61kg.

Zenira je članica Univerzitetskog karate kluba Bosna Sarajevo. Nastupala je u dvije kategorije – borbe ekipno seniorke sa kolegicama iz reprezentacije Eminom Brkić i Ilmom Rahmanović gdje su pobijedile reprezenataciju Poljske, a izgubile u četvrtfinalu od repezentacije Sjeverne Makedonije.

Pored Zenirine zlatne medalje, na ovom prvenstvu vrijedne rezultate su ostvarili i Marin Brkić (Sveučilište Mostar), osvojivši treće mjesto u svojoj kategoriji, Benjamin Nurkić (Univerzitet Tuzla), treće mjesto, a finalne borbe su izborili i Emina Brkić (Univerzitet Sarajevo) i Mensur Đozić (Univerzitet Tuzla).

Zenira je i standardna članica državne reprezentacije i ovim uspjehom je pokazala da pored izvanrednog talenta raspolaže i iskustvom neophodnim za nastup na najjačim takmičenjima, obzirom da studentsko Evropsko prvenstvo okuplja najkvalitetnije takmičare i takmičarke, jer je studentsko doba vrijeme kada su karate takmičari na vrhuncu karijere.

Ovaj Zenirin rezultat pokazuje da posjeduje potencijal za narednu seriju takmičenja koja se boduju za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine, te se sa optimizmom gleda na njen dalji put ka Olimpijskim igrama kao konačnom cilju svih sportista.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara