Žestok verbalni duel: Dodik napao Čavića za izdaju, pogledajte kakav je odgovor dobio

620

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je u razgovoru za beogradski Kurir poznate teze kako postoji “tajni plan stranih centara moći o rušenju Republike Srpske”.

Dodik ostaje pri tvrdnjama da postoji plan za rušenje RS, precizirajući da se sprovodi u pet tačaka, da je skrojen u Britaniji i da ga realizira opozicija sa Draganom Čavićem i Bakirom Izetbegovićem na čelu!?

“Prva tačka tog plana je kriminalizovati mene, zatim uruštiti Vladu, treća tačka je Skupština. Zatim udariti na Radio-televiziju RS i na samom kraju na policiju RS”, rekao je Dodik.

“To je organizovani plan koji predvode Britanci, a sprovodi opozicija sa Draganom Čavićem i Bakirom Izetbegovićem”, rekao je Dodik.

Dodikove optužbe nisu ostale bez reakcija. Informativna služba Čavićevog NPD-a poslala je saopćenje u kome se navdi kako svako malo “Milorad Dodik i njegova batinaška hunta zaigra na medijsku satanizaciju svojih političkih protivnika, među kojima predsjednik NDP-a i narodni poslanik Dragan Čavić zauzima visoko mjesto”.

-U bjesomučnoj ali uzaludnoj „spasilačkoj akciji“ – spasavanja samoga sebe od pravde koja je spora, ali dostižna, Milorad Dodik je ponovo posegao za najbrutalnijim lažima i insinuacijama optužujući lidera NDP-a za tobožnji „organizovani, britanski plan koji opozicija, predvođena Čavićem i Izetbegovićem, treba da provede u djelo, navodi se u saopćenju.

Iz NDP-a navode da “vođa režima računa na stari gebelsovski trik da sto puta ponovljena laž – kod neupućenih postaje istina – pa se obrušava na one koji na najubjedljiviji način govore o kriminalu i korupciji Dodika i njegove nekompetentne i kriminalizovane elite”.

-Zato u svojoj slijepoj namjeri da sačuva vlastitu kožu, targetira one koji prepoznaju šta se krije iza novog Zakona o unutrašnjim poslovima, one koji kritikuju pravljanje privatne policijske države i one koji ukazuju na nakaradna zakonska rješenja kojima se oporezuju i mrtvi roditelji.

Dodik je po ko zna koji put, ukazivanja na njegovu kriminalizovanu i korumpiranu vlast, doživio kao dio nekakvog scenarija, kojim, uz navodnu pomoć stranaca, opozicija želi da ga sruši sa trona i na taj način ugrozi Republiku Srpsku, navodi se u saopećnju NDP-a.

NDP optužuje Dodika da je sa Izetbegovićem dogovorio strategiju uzajamnog napadanja u izbornoj godini, dok je pritom podrška poslanika SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske neupitna.

-Što je manje Milorada Dodika u javnom medijskom prostoru to su veće šanse Republici Srpskoj, a one će drastično porasti onoga dana kada Miloradu Dodiku građani Republike Srpske vide leđa, jednom zauvijek, i kada se zatvorski kapaciteti Republike Srpske pokažu kao nedovoljni za smještaj svih Dodikovih pajtosa koji su je minulih 10 godina doveli do prosjačkog štapa, navodi se u saopštenju NDP-a, piše Bportal.

(Crta)

Komentari

komentara