Žestoka reakcija Dragana Mektića: Izetbegović obmanuo cijelu bh. javnost

387

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić, je za Avaz.ba prokomentarisao  odluku o reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Mektić je naglasio kako niko ne osporava pravo i mogućnost da se putem institucija BiH podnose revizije presude i tužbe, ali da se prije toga mora razgovarati s Predsjedništvom BiH.

– Bakir Izetbegović je večerašnjim obraćanjem pokušao duboko jednim nekorektnim načinom da obmani cjelokupnu bh. javnost, prije svega na način kako je on tumačio Ustav. Nisam siguran da ima ijednu validnu karakteristiku da to tumači i da kaže da je sve u skladu s Ustavom – kazao je Mektić.

Mektić je dalje naglasio kako su se sve ove stvari trebale rješavati u institucijama BiH i da se na taj način prizna da BiH stoji iza toga.

– To bi značilo da institucije stoje iza revizije. To što je Bakir okupio dolje neku družinu, pa ko su oni?! I on kaže donijeli smo odluku! Kakvu? U ime koga? Je li to u ime institucija? Pozvali su ostala dva člana Predsjedništva koji se nisu odazvali i kako on kaže, da ne zna šta je razlog. On neće da se odazove sjednicama Predsjedništva da razgovaraju na tu temu i zove tamo neku družinu da o tome pričaju. Neprihvatljiv je takav način. Ako tom logikom krenu i Srpski i Hrvatski narod, i budu držali neformalna druženja i budu donosili odluke koje se tiču unutrašnjeg uređenja BiH, pa šta će nam institucije države – istakao je Mektić.

Na kraju je Mektić kazao kako će predstavnici iz RS-a u državnim institucijama morati tražiti nekog drugog partnera ispred SDA, jer Bakir Izetbegović obmanjuje vlastiti narod.

– Postoji mnogo ljudi u SDA koji žele da putem institucija BiH grade državu, a ne putem neformalnih druženja i donošenja odluka na tim forumima – zaključio je Mektić.

(Vijesti.ba)

Komentari

komentara