menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Zvizdić: Niko se ne treba miješati u unutrašnje poslove BiH

Urednik | 19. Septembra 2019.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, kazao je na konferenciji za medije u Sarajevu da je Vijeće razmatralo veliki broj različitih materijala od koji su neki jako bitni kako za građane tako i za državu BiH.

On je potvrdio pisanje našeg lista da je postignut konsenzus u vezi pisma podrške za Blok 7.

– Dokaz da se radi o manipulaciji pojedinačnih političara da je Vijeće ministara u blokadi je veliki broj usvojenih materijala. Postignut je potpuni koncezus za pismo podrške za gradnju Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli. Pismo će biti upućeno na predviđene adrese – kazao je Zvizdić.

Zvizdić je između ostalog istakao da je usvojen investicijski grant za Koridor 5C.

– Radi se o veoma važnom projektu. Usvojen je također prijedlog izgradnje deponije u vrijednosti od 5 miliona eura kao i utvrđen je sporazum Vlade Republike Hrvatske o cestovnim mostovima- kazao je Zvizdić.

Upitan da prokomentariše najavljeni sastanak lidera političkih stranaka iz RS, s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zvizdić je rekao kako podržava sastanke koji vode jačanju saradnje, suživota i mira na ovim prostorima i to sve na bazi reciprociteta.

– Ne mislim da se bilo ko treba miješati u unutrašnje poslove BiH. Ni BiH se ne miješa u unutrašnje poslove susjednih zemalja. Takve poruke očekujem i od Aleksandra Vučića –  rekao je Zvizdić

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset