menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Zvizdić predstavlja BiH na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Urednik | 26. Januara 2018.
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić učestvovat će danas na posebnoj sesiji “Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana” u okviru godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Na sesiji će, kako je ranije najavljeno, biti riječi o regionalnoj saradnji, ekonomskom razvoju i jačanju stabilnosti i sigurnosti.

“To je dobra prilika da se razgovara o modalitetima ekonomske saradnje, stvaranju ambijenta za strane investicije i jačanju ekonomske saradnje u regionu”, kazao je Zvizdić pred odlazak u Davos.

Pored predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, na sesiji o zapadnom Balkanu učestvuju i premijeri Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Albanije – Bojko Borisov, Duško Marković, Zoran Zaev, Andrej Plenković i Edi Rama, te predsjednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači.

Posebnu sesiju o zapadnom Balkanu otvorit će predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma Borge Brende, dok će zamjenik generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Džefri Feltman (Jeffrey D. Feltman) i komesar Evropske unije za politiku proširenja Johanes Han (Johannes Hahn) održati uvodne govore.

Godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma održava se od 23. do 26. januara u Davosu.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset