menu Naslovna chevron_right
BiHRegija i SvijetVijesti

Zvizdić i Šarović u Londonu na investicijskoj konferenciji

Urednik | 26. Februara 2018.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović učestvovat će danas u Londonu na Trećoj investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu. Konferenciju organizira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Sjednica premijera zapadnog Balkana predviđena je nakon službenog otvaranja Konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija (Chakrabarti), premijera Bugarske Bojka Borisova (Boyko) i ministra za međunarodni razvoj UK Lordom Bajtsom (Lord Bates).

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić će u Londonu imati i zvanični razgovor sa predsjednikom EBRD-a Sumom Cakrabartijem, dok će zamjenik predsjedavajućeg i ministar Vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sa zamjenikom direktora EBRD-a Pijerom Helbronom (Pierre Heilbronn) potpisati Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a.

Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicijske klime u Bosni i Hercegovini.

Na marginama konferencije predsjedavajući Zvizdić će se susresti sa vršiteljem dužnosti državnog sekretara SAD-a za evropske poslove Metju Palmerom (Matthew Palmer).

Tokom boravka u Londonu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić s premijerima zapadnog Balkana prisustvovat će svečanoj večeri koju organizira premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Tereza Mej (Theresa May), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

 

 

Izvor:BHRT

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset