menu Naslovna chevron_right
Magazin

Ovo su očekivane cijene iPhone 15 serije

Urednik | 11. Septembra 2023.

Sljedeća generacija iPhone uređaja, iPhone 15 serija, bit će predstavljena za samo nekoliko dana na Apple događaju zakazanom za 12. septembar

Prethodne generacije

Naravno, mnogi se pitaju kolika će biti cijena ovih telefona.

Postoji mnogo glasina da će iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max biti barem 100 dolara skuplji od prethodne generacije.

Međutim, prema najnovijem izvještaju kompanije ”TrendForce”, korisnici koji žele da kupe standardni iPhone 15 Pro mogu da odahnu.

 

Dok su glasine kružile o iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modelima, stigao je novi izvještaj kompanije ”TrendForce” koji je bio ohrabrujući i zbunjujući istovremeno.

Prema tom izvještaju, iPhone 15 Pro će i dalje imati početnu cijenu od 999 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvještaj, objavljen 8. septembra 2023. godine također predviđa da će cijena iPhone 15 Pro Max modela porasti za 100 dolara, počevši od 1.199 dolara.

Za iPhone 15 Pro se očekuje da ima OLED ekran od 6,1 inča, trostruki sistem kamera na poleđini i novi A17 Bionic čip. Također se očekuje da podržava 8 GB RAM-a i do 1 TB skladišta.

Četverostruki sistem kamera

S druge strane, iPhone 15 Pro Max se očekuje da ima OLED ekran od 6,7 inča, četverostruki sistem kamera na poleđini i isti A17 Bionic čip, kao i manji model. Također se očekuje da podržava 8 GB RAM-a i do 1 TB skladišta. Oba modela bit će opremljena sa 8 GB RAM-a, u poređenju sa 6 GB u iPhone 14 Pro modelima, pišu Nezavisne.

RADIO BET/IZVOR:DNEVNI AVAZ(M. Z.)FOTO:Twitter

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset