menu Naslovna chevron_right
Regija i SvijetVijesti

Podravina: Drava opada, i dalje kritično u naseljima Drnje i Torčec

Urednik | 9. Augusta 2023.

Situacija u Podravini, gdje je Drava počela opadati, u srijedu ujutro slična je onoj jučerašnjoj, kritična naselja su Drnje, Torčec i umjetno jezero Šoderica, gdje je poplavljeno 15-ak kuća.

 

Pozitivno je što vodostaj Drave, iz sata u sat, pada u Botovu, no potpuno povlačenje voda na ovom području potrajat će sigurno dva-tri dana, procijenio je jutros Tomislav Novosel iz Centra za odbranu od poplava Hrvatskih voda.

– Tokom srijede slijedi stabilizacija i normalizacija vodostaja, slijede bolji dani za općine Drnje, Peteranec i ostala naselja uz Dravu – rekao je Novosel za Hrvatski radio.

 

Naveo je i kako će nizvodno od tih mjesta, na 200-tinjak kilometara dugom putu do Dunava, Drava sigurno ugroziti još neka naselja.

Protok od 2500 do 2600 metara kubnih u minuti ozbiljan je protok, kaže Novosel.

Rekordni vodeni val i vodostaj Drave u Osječko-baranjskoj županiji očekuje se u petak, no Novosel ističe da se na području samog Osijeka ne očekuju neki problemi.

Bit će slično kao 2014., no od tada smo nadvisili i ojačali dravske nasipe, kazao je predstavnik Hrvatskih voda, dodajući kako će sigurno biti kritičnih mjesta, poput naselja Karašica.

To očekujemo za dva do tri dana, imamo vremena za pripremu i nadamo se da će sve proći bez problema, rekao je Novosel, prenosi Hina.

RADIO BET/IZVOR:DNEVNI AVAZ/FOTO: Hina

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset