menu Naslovna chevron_right
BiHCrna hronikaVijesti

Otac Muriza Brkića: Ne znam, ljudi, šta da vam kažem

Urednik | 6. Marta 2016.

Moj Muriz je uvučen u cijelu priču. Govorio sam mu da prestane piti i da se okani Avdije (Selimovića, op. a.). Nije me poslušao i vidi šta su uradili jadnoj djevojci, kaže na početku ispovijesti za „Dnevni avaz“ Ekrem Brkić, otac Muriza, koji je zajedno s Avdijom Selimovićem mučio, a zatim hladnokrvno bacio njeno tijelo s litice.

O slučaju koji je potresao državu zbog golgote koju je Arnela prošla Ekrem je teško govorio. Kaže da se stidi jer je njegov sin učestvovao u nezapamćenom zločinu.

Imam dvije kćerke. Ne mogu ni zamisliti kakva je to grozota da se njima nešto slično dogodilo. Ne znam šta bih uradio, a sada je moj sin to nekoj djevojci uradio. Trudio sam se da ga odgojim što sam bolje mogao, ali eto, vidi sad. Ne znam, ljudi, šta da vam kažem – priča Brkić.

Otkrio je detalj, a kaže da je to i u policiji ispričao.

Prije nekoliko godina on je pao s kruške. Od tada je imao ugruške u glavi. I nije smio nikako da pije, jer je gubio kontrolu kada bi primirisao alkohol. Govorio sam mu da se okani i alkohola i tog druga svog. Nije on imao plaho drugova. Avdija mu je bio jedini, a volio bih da nije nikad stao s njim – govori Brkić.

Kaže da je Murizova majka u šoku i da ne može ni jesti. Nekoliko dana nije progovorila ni riječ.

Samo šuti. A ova mi kćerka plače i ponavlja: „Babo, reci da to nije naš Muriz uradio, reci da on nije ubica“ – priča dok mu se oči pune suzama.

Želio sam otići na Arnelinu dženazu, nisam smio. Ali razumijem njenu braću i familiju. Kažem vam, ne znam kako bih se ja ponašao da se mojoj kćerki nešto dogodilo – dodaje on.

Na kraju je kazao da mu je njegov rođak ispričao kako je, navodno, načuo da Avdija Murizu nudi novac „za neku uslugu“.

To su mi ljudi ispričali. Valjda mu je obećao dati para ako mu nešto pomogne. Zašto je na to pristao, ja sam mu dovoljno davao. Zar da bude ubica za sto maraka, neka mu Bog pomogne – riječi su kojima su novinari završili razgovor nadomak sela Ceribašići, gdje je njihova porodična kuća.

Šetnja za Arnelu

Kolege ubijene Arnele Đogić iz kompanije „Alma Ras“, gdje je bila zaposlena, organizirale su šetnju za 8. mart, Međunarodni dan žena. Ovaj gest je oproštaj od njihove dojučerašnje kolegice koja je s njima trebala biti na proslavi Dana žena u lokalnom hotelu. Proslava je otkazana, a na ovaj način kolege žele da joj odaju počast.

 

(A.H)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset